lørdag 2. oktober 2010

Innstilling av maltkvern

Magne og Lars Gunnar, fra hhv Grimstad nanobryggeri og H&H Nanobrygg, har fått full tillit av Per Inge for justering av kvern. Bakgrunnen er erfaringer fra de siste bryggene som viser dårlig utbytte.
Målingen viste at kvernen var endel ute av stilling med 1,8mm på den ene siden og 2,0mm på den andre. Fabrikkinnstilling er visstnok 1,3mm, men anbefaling fra Stana var 1,5mm. Dette var fordi hastigheten også har betydning. Jo høyere hastighet jo større åpning. Vi blir enige om 1,4mm og setter i gang!
Etter litt knoting er jobben gjort og vi starter med at kornet kiler seg og kvernen stopper. Etter å ha strupet tilgangen på korn så fungerer det greit.
Det ser ut som kornet er noe for mye knyst, i hvert fall hvis målet er at kornet knekkes i 2. Erfaringer fra bryggingen til søndag vil vise om det hele blir en stor deig seg eller om vi får superutbytte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar