mandag 9. februar 2009

Heve&senkemekanisme og kranmuffe

Muffe for kran sveiset inn.
Strålende håndtverk av Rolf :-) Da manger vi bare en rustfri kran. Noen søk på nettet forteller meg at dette ikke akkurat er hyllevare. Alle kraner jeg kom over er i fornikled messing. Vet ikke om dette er så bra. Hørte at messig "gir seg" i forhold til rustfritt, dvs tærer opp og avgir derav metaller som kobber og nikkel. Ikke akkurat helsebringende, men jeg vet ikke om dette er riktig. Kommentarer mottas med takk!

Heve&senke-mekanismen består av 4 utstikkere oppe og 4 nede på meskesylinderen. 8 cm fra toppen av karet er det plassert 4 havrunde "mottakere". Ved hjelp av et treskaft gjennom "ørene" på toppen mesksylinderen så kan denne løftes og senkes i 2 posisjoner. En for mesking og en for at malten skal kunne stå å renne av over kjelen. Vi vurderer også et hakk til for å kunne heve sylinderen noe ifm meskingen. Dette finner vi sikkert ut med litt erfaring...

Rullen er isolering til kokekaret. Skal på ifm mesking, men mulig den også kan brukes ved oppkok/koking.

Vi tenker oss et lokk i tre, og da helst eik, med låsefeste for ørene på meskekaret. Mulig dette vil slå seg. Det hadde i hvertfall rigget bra!

I tillegg må vi jo også ha kjøling før jomfrubrygget søndag 22/2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar