tirsdag 13. mars 2012

Brygg #41 APA med jobb

Rune veier opp malt
 Vi starter 14:15 og har målsetning om å sette ny tidsrekord for gjennomføring. Dette krever full fokus og tanke på kritisk linje hele veien.

Oppskriften og loggen fra bryggingen finner du her. Målet er en APA (American Pale Ale).

Knusing av malt med Monster Mill
 Dette er faktisk fjerde gangen vi kjører i gang med brygging i regi av jobben. Artig å se på tidligere blogger :)

Innmesking
 Her går kornet inn med vanntemperatur på 73 grader. Er vi dyktige så treffer vi 66 grader i mesken. Og det gjør vi jo...
Endelig mat
 En velfortjent enkel middag fra Pizzabakeren smaker godt for bryggesjauere. Særlig Rune var sulten. Tankene går tilbake til Torleif's vandringer med pølser i området og Runes redsel for at han ikke skulle komme tidsnok.
Håndlaget øl krever innsats
 Vi sirkulerer hele meskeperioden og finjusterer gassen hele veien for å holde stabil temperatur.

 Ut over ettermiddagen får vi besøk av Anne Lise som er på kjøretur med hundene.
Fornøyde karer
 God samarbeid i  Utviklingsstøtte er viktig her også. Med et godt og stødig grep om rørepinnen så har vi stor tro på at denne APA'en blir god til vårfesten.
Utmesk
 Utmesk og skylling gjennomføres på rekordtid. Erling er stødig i høyden og sørger for at alle godsakene i kornet blir med i vørteren.
Vann til "riktig" styrke under kjøling
 Rune og Erling er opptatt av å brygge sterkt. Lars Gunnar tenker mest på mye øl. Da er det godt at Helge kommer og hjelper til med justering av styrken.
Mange bidragsytere
Kari er også med og bidrar med humletilsetninger og vaffelsteking. Her er det Amerikansk humle som skal gi et fruktig, sitruspreget aroma med innslag av furunål. Vi satser også på tørrhumling denne gangen for ytterligere å forsterke dette preget.

Senere på kvelden kommer det en stor delegasjon fra Grimstad Hotel med Kari Janne i spissen. Garasjen var helt full av mennesker og det ble et foredrag om bryggeprosess. Smaksprøver fra tidligere batch'er var også et populært innslag. Vi mister fokus på kritisk linje og ny rekord glipper. Hvis noen har bilder av dette (som kan publiseres her...) så send de til meg. Veldig hyggelig med besøk!

Da gjenstår gjæring, samt flasking og etiketter i uke 13. For de som har lyst å være med på flasking og etiketter så blir det gode muligheter for dette. Et navn skal jo også brygget ha. Kom gjerne med forslag!

2 kommentarer:

  1. Smakte akkurat på denne. Deilig maltsmak, fruktig, og absolutt fyldig og rund i smaken. Diskret humlesmak ift hva som var beskrevet på flasken, men den er jo 2 år gammel.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var jo en fin tilbakemelding! Ikke værst at den holder seg. Har ingen av disse igjen på lager...

      Slett