torsdag 18. mars 2010

Laugskveld hos Lars Gunnar

Fredag 12/3 ble det en samling litt på sparket slik at vi ikke kom for tett på Nøgne Ø's hjemmebryggedag i April.
På bildet over ser vi fra venstre Johan-Emil, Trond, Magne, Per Inge, Allan, Rolf og Tore. Lars Gunnar er bak kameraet.

Alle tok med seg smaksprøver og vi ender nok opp på +20 av forskjellige kvalitetsøl. Med fulle glass av H&H Nanobrygg's Slør Wit, så er vi i gang. Videre går vi over til mindre glass og kraftigere øl. 
Fokus i matveien var rustikk og langsom guttemat i form av biffgryte laget med belgisk dobbel. Ved siden var det  kokt bygg, selvfølgelig :-) og brød.

Tore har med seg flere forskjellige belgiske lambic som utfordrer smaksansene med sin syrlighet. Dette var superspennende og helt nytt for mange! Sitat Tore "har tidligere kastet øl som smakte sånn...". Men vi erfarer alle at smaken endrer seg med lengre erfaring.

Ellers er Trond's eplelambic fra Vik alltid en høydare og selv Yoda har fått smaken på dette.

Alle hadde også med seg sine portere fra hjemmebryggerdagene. Det var spennende smaktilsetninger av røket chilli, honning og solbær i tillegg til Baltic porter og en porter gjæret med hvetegjær fra kongen av denne gjærtypen (Trond). Her var det virkelig store forskjeller. 

Det ble som vanlig mange livlige diskusjoner som det er vanskelig å dra de store konklusjonene fra. 

Kvelden ble dessverre avsluttet uten at ny tid og sted for neste møte ble satt. Det nærmeste vi kom var vel at Per Inge fristet med hjemmekino i april.

2 kommentarer:

  1. Hei og takk for laget.
    Fantastisk blogg.
    En liten rettelse: Jan heter egentlig Trond.

    SvarSlett
  2. Ja, da har jeg tatt grundig feil. Vet hvor jeg har deg fra nå (fruen også...), nemlig barnas røde kors. Min yngste sønn, Svein Olav, var med i et par år.

    SvarSlett