fredag 19. mars 2010

Tapping av Pale Ale


Etter en vellykket gjæringsperiode hos Erling på ca 3 uker så er det på tide å få ølet på flaske. Arbeidsøkten starter med at vi henter et vesentlig antall nye flasker på Nøgne Ø.

Rune lemper mens Torleif er på en av sine lange gåturer, denne gangen uten pølser...



Komper er digg!










Vi stikker om og tilsetter 5g demerarasukker pr. liter samt frisk gjær til ettergjæringen på flaske.

Det kan se ut som Rune har smakt på varene...

Etter vår vurdering så er resultatet meget bra så langt. Det er ny rekord med en FG på 009 (har gjæret godt ned) og smaken avslutter lett humlefriskt. Tror dette egner seg godt for damene også :-)








Tappelinjen er effektiv og med klar arbeidsfordeling går jobben fort. Torleif har erfaring og bruker heverten med stø hånd.






Hvordan funker denne da?

Daniel var ekstrahjelp og startet rolig med kaffe og kake. Ganske raskt økte arbeidspresset og snart hopet flaskene seg opp på bordet. Flaskehalsen løste seg opp når Daniel finpusset teknikken med korking.










Vask er også nødvendig mellom slagene. Som vi ser koser Rune seg med jobben...















Vi avslutter med å sette på etikettene.

Som vi ser er humøret på topp. Vi ender opp på 19 kasser, men noe går med i bryggeriavgift.

Etter en risikovurdering havner lageret av "Sommer Pale Ale" hos Torleif hvor det skal godgjøre seg til 11 juni i Groosåsen Nord. Vi gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar