mandag 28. september 2009

Brown Ale

Pga lykkelige omstendigheter ble det brygging på søndag alikevel. Vi bestemte oss litt over 11 og var i gang en time senere. Hadde selvfølgelig ikke tid til en gjærstarter, så tørrgjæren gikk direkte i gjæringsdunkene.
OG'en var ikke all verdens på de første målingene, men etter silingen endte vi opp med en utnyttelse respektable på 75%.
Målet var å oppnå mer karamellsmak med krystallmalten Caravienne og Special B. Vi gikk noe ned på fargemalten da Special B har endel farge. Vi vurderte dekoksering, men ville ikke gjøre så mange grep på en gang.
Koketiden med humlen ble noe lengre enn planlagt (10 min). Vi får se om dette gir utslag på humlebitterheten. Ellers virket fargen noe lysere enn forrige gang.
Svein Olav lagde vafler og Inger og Anne Line disket opp med lapskaus til middag :-)
Smakte Nøgne Ø's Brown Ale og Kagges Bokøl fra 2004. Begge var meget gode og i fin form etter 5 år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar