søndag 7. februar 2010

Hjemmebryggerdagene på Nøgne Ø

Lørdag 30.1.2010 kl 10:00 til 19:00 inviterte Nøgne Ø til hjemmebryggedager hvor alle kunne være med å brygge Porter.
Ketil i kjent positur med tilhengere som er litt mer enn middels interessert i brygging...

Det var en gjennomgang av brygging fra a til å med påfølgende åpent forum. Det var kun en håndfull av 50-60 personer som ikke hadde brygget tidligere.
Her er ingredienser og oppskrift. Ikke mange hemmeligheter i denne virksomheten, men det er også styrken til Nøgne Ø. Vi opplever de som imøtekommende og ærlige. Som hjemmebryggere i Grimstad så nyter vi godt av dette :-)




Det ble også asriatisk kylling med tilbehør og en Pale Ale. Gjorde godt med fast føde også...

Vi smakte Red Horizon 17%, 85 IBU gjæret på sakegjær. Søtlig og vinøs sak som ikke var min favoritt, men som muligens kan brukes til et eller annet.


Her avsluttes dagen med at Kjetil fyller på gode 25 liter portervørter av god kvalitet. 

Lærte følgende:
- Bruk melkesyre til lyse brygg for å oppnå en ideell PH på 5,3.
- Vi bruker alt for lite gjær, særlig på lager.
- Sett kaldt etter 1. gangsgjæringen for å inaktivisere gjæren. Stikk om.
- Viktig å få med minst mulig subb til gjæringen (også humle fra kokingen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar