Det er en svinekald lørdags morgen 2/2-2010 kl 10:15 og oppvarming av 2 nanobryggerier er i gang. Samarbeidsprosjektet er endelig iverksatt etter mye planlegging og innkjøp av ingredienser.
Det skal brygges en kraftig IPA og en Cherry Barley Wine med krisebær fra hagen til Rolf.
Her heller vi i ca 30 kg malt til IPA'en. Vi satser på en humlesterk variant som man må være glad i øl for å like.
Vi stopper på 96 liter vørter til gjæring.
Når en brygger stort, trengs det skikkelig utstyr. Rolf løfter meskesylinderen med traverskranen (max belastning på 2 tonn).
Med oppsyn fra Roger med alt av krankurs så bør ikke dette være noe problem.
Roger skviser de siste dyrbare dråpene ut av mesken til vår Cherry Barley Wine. I Grimstad Nanobryggeri er det ikke kultur for å sløse man med råvarene og vi ender opp på ny rekord: 68 liter!
I bakgrunnen ser vi god arbeidsfordeling i H&H Nanobryggeri. Røring i mesken er et krevende håndverk.
Etter en hastereperasjon av en lekkasje i en av koblingene så funket kjøleren igjen som normalt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar