![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3LbxO-fS60wrUZ_CU-5dgxui_AxUscFA_Z98rRDXEpz8vcsvdctt9FcaxKSC0WbZEeRIVqpt0ynAVXbw8Phf6qI2fCXnMmO-e5tBWlebCCKuq65TlRZfD3QyC4zmZMM2zESTit0_2MCez/s200/11042009362.jpg)
Gjærstarter og utstyret ble rigget i går og bryggingen startet kl 07:30 i dag. Mesketiden og koketiden var 90min så vi var ikke ferdige før kl 15.
Vi justerte koketiden til 60minutter for å få rett IBU (26 iht oppskriften) i forhold til humlemengden på 142gram. Årsaken var at humlen "Target" hadde en IBU på 10, ikke 8 som i oppskriften.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK0ocEhkJa5De_TMbb411dRgo9_KuuCUGFe4gmqAQmlBkLLgm9ahFeLPHpNJlLKuyoucpdYK3uGtCX2yv_p5-9n4savHCfMZ0y6IaGBM56lH91wv0pa3kvkkSqUL8Z-bJOG3fJJWTF3JE6/s200/11042009363.jpg)
Mesketemepraturen på 68 grader ble kanskje litt høy. Etter bøken skulle den vært 66. Temperaturen sank ikke under meskingen.
Sigaren nytes på tradisjonelt vis når brygget er på kok...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggvyDDO_hchCZHSssEn70g5lMZc810V3k8oOfJ2j9efMZYgZN257pXtIB-rYZ0jK8D06MinCt0YUzc9uiApIH-TkQL_MZKZRZbRWhpvZIy85EqeJT8RGpcpKVqdlwwNUVcj2cPTrHGg5d7/s200/11042009366.jpg)
Det ble da bestemt at neste brygg skulle bli en skikkelig voksen porter eller IPA med mye av alt :-D.
Link til bryggeloggen
du tar vel med på jobb??:P
SvarSlettEr det mulig å be om oppskriften ?
SvarSlett