lørdag 11. april 2009

Brygging av Newcastle Brown Ale

Vi baserte oss på en oppskrift av NBA i boken "Clone Brews" og ganget opp fra 18,9 liter til 120 liter. Per Inge hadde faktisk alle sorter malt og humle. Ikke dårlig!

Gjærstarter og utstyret ble rigget i går og bryggingen startet kl 07:30 i dag. Mesketiden og koketiden var 90min så vi var ikke ferdige før kl 15.
Vi justerte koketiden til 60minutter for å få rett IBU (26 iht oppskriften) i forhold til humlemengden på 142gram. Årsaken var at humlen "Target" hadde en IBU på 10, ikke 8 som i oppskriften.

Vi endte opp på 108 liter vørter til gjæring med en utnyttelse på 72%. Dette er noe bedre enn siste Export (71%). "Som vanlig" har vi en OG på 1080 etter siling. Deretter vasket vi oss ned til 1051 som skal gi oss et ferdig brygg på ca 5%.

Mesketemepraturen på 68 grader ble kanskje litt høy. Etter bøken skulle den vært 66. Temperaturen sank ikke under meskingen.

Sigaren nytes på tradisjonelt vis når brygget er på kok...

Ellers ble det smakt på Nøgne Ø "#100" og bitter under veis. Begge ca 4 år gamle og i god form.
Det ble da bestemt at neste brygg skulle bli en skikkelig voksen porter eller IPA med mye av alt :-D.

Link til bryggeloggen

2 kommentarer: