torsdag 12. mai 2016

Brygging av Hillestadheia Ale søndag 22/5

Dagen før rigges bryggeutstyret på Hillestadheia 417 for bryggestart på søndag. Åmli Totalbygg og alle som har bidratt til hytta er invitert til sosialt lag og for å lære om prosessen med ølbrygging helt fra bunnen. Rune kommer fra Froland og vil være kvalifisert ressursperson hele bryggedagen.

Oppskriften er basert på lokale innslag av bær og skudd fra eine kombinert med lemongrass og blader av kaffir lime. Humletypene er amerikanske og er valgt på bakgrunn av aroma av frisk citrus og furuål. Målet er å skape en frisk sommer-ale med preg av hei og sommer - sammen med en lokal tilhørighet til området. For å understreke dette skal vi også bruke lokal honning fra Åmli sentrum.

Det er bare å komme når det passer, men kl. 10 starter vi med knusing av korn og oppvarming til mesketemperatur. Hele prosessen vil ta ca. 8 timer.

Jeg ordner noe å bite i underveis og bålpannen vil også være klar.

For å ha god kontroll på gjæringsprosessen så gjør vi dette i Froland og i Grimstad. Tapping og flasking blir noen uker senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar