Felles brygging til 2 bryllup i slutten av august: Kristine og Thomas + Erling og Pernille.
Gikk bort fra planen om en Lemongrass Ale etter besøk på Nøgne Ø. Andrew tok frem humlen
Vic Sectret som luktet helt fantastisk. Ble umiddelbart overbevist om at det måtte bli denne! MASSE citrus, tropisk frukt og ananas. Ville ikke tilføre lemongrass i dette smaksbildet.
Nøgne Ø ønsket ikke å gi meg gjær da de ikke hadde brygget siden før påske og gjæren på tankene var dårlig med mange døde celler. Jeg insisterte på å prøve uansett og fikk gjær fra
Vic Secret IPA.
Brukte stegmesk på 50, 62, 72 da dette erfaringsmessig gir gode resultater med pilsnermalt.
Hadde noe vakumpakket og fryst humle fra
Oppigard/Austenå/Tovdal som var plukket på gården til Tom og Heidi høsten 2014. Siden bryllupet for Thomas og Kristine skal være i Tovdal så var jo dette en artig greie.
|
Knusing av malt |
Vi startet 0830 og det meste gikk bra. Som vanlig litt trøbbel med termometeret som viste drøye 2 grader for høyt. Dette var stang-probe+Clas instrument. Med eller uten skjøteledning viste ingen forskjell.
|
Innmesk |
Veldig hyggelig å ha med Thomas, Esben, Erling og Helge på denne bryggingen! Det ble statoil-boller og pizzabakern underveis og med mange hender som kunne bidra så gikk bryggingen helt supert! Tror nok også noen ble litt inspirert i forhold til å forsøke selv. Etter hvert fikk vi også besøk av Pernille, May og lille Odin på 18 måneder.
|
Lukten av Vic Secret |
Siden Nøgne Ø var noe betenkt over kvaliteten på gjæren så brukte vi litt ekstra gjær - 3 toppede sleiver i hvert spann på 20l+. Stoppet tapping med ganske mange liter grumsevørter igjen i kjelen. Utbyttet kunne nok blitt 90% hvis vi hadde jobbet litt med siling.
|
Fin gjeng! |
Litt utfordringer med fersk hel humle som jeg helte rett i kjelen uten humlepose. Ikke lurt da kranen og pumpen tettet seg av hele humleblomster. Fikk det i gang igjen ved å klemme litt på slangene. Utrolig at pumpen fungerte med alt det som passerte gjennom pumpehuset - dette er robuste saker fra US! Brukte noe ekstra tid på skylling/vask av pumpen ved å la den gå med varmtvann.
Ferdig tappet på dunkene ca kl 16. Etter rydding, vasking og kjøring av utstyr så var vel kl. 1730. Det hadde brent seg skikkelig i kjelen - noe som krevde en halv time hard jobbing. Har aldri sett noe lignende.
Gjæren var raskt i gang og jeg tror vel ikke den var så dårlig allikevel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar