søndag 5. oktober 2014

B#57 Mandarina Bavaria Pale Ale

Masse frukt i Mandarina Bavaria
Endelig var det tid for brygging igjen sammen med Rolf! Denne gangen er temaet "Engelsk malt møter tysk humle".

Maltet er av tradisjonell type mens humlen er mer eksperimentell.  Den nye humulesorten Mandarina Bavaria er "datter av cascade" og dyrket i Tyskland. Den skal ha mer sitrus og frukt enn sin mor i statene - og akkurat det skal bli spennende å erfare!
Mandarina Bavaria er en Aromahumle så jeg satser på Perle som bitterhumle.

Det meste gikk ganske bra, men noen hendelser underveis tyder på at jeg ikke hadde bryggeformen inne:

  • overkok med maltrøret på plass - mye kliss
  • startet kjøling med varmtvann - temp gikk noe ned i starten, men stoppet opp...
  • lekk kone etter 20 liter - medførte litt styr da gjæren allerede var pitchet

Uansett tror jeg resultatet ble bra - de viktige prosessene gikk strålende!

Konen i skapet
Nytt for meg denne gangen var bruk av nytt kjøleskap til kina-konen - Tefcold UR600S. Det var umulig å få plass til konen i et vanlig 60-skap så resultatet ble ganske voksne strategiske utvendige mål (cm BxDxH 78x75x190 og 107kg).

Måtte også forsterke risten/hyllen under konen. Vekten av 60l vørter samt egenvekten på konen må tas alvorlig.

Ellers koblet jeg opp en STC-1000 som tok over styringen av kompressoren fra original-PID'en som nå kun viser temperaturen inne i skapet. Temperatursensoren til STC-1000 sitter i en thermowell på konen og skapet styres derav etter innstilt temperatur for gjæringen i selve vørteren. Etterhvert skal jeg koble opp varme i bunnen av skapet og selvfølgelig moterere alt permanent.

Satt meg i en stol forran skapet, drakk kaffe, og fulgte med på hvordan skapet jobbet - dritgøy og skikkelig bryggeporno!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar