Masse frukt i Mandarina Bavaria |
Maltet er av tradisjonell type mens humlen er mer eksperimentell. Den nye humulesorten Mandarina Bavaria er "datter av cascade" og dyrket i Tyskland. Den skal ha mer sitrus og frukt enn sin mor i statene - og akkurat det skal bli spennende å erfare!
Mandarina Bavaria er en Aromahumle så jeg satser på Perle som bitterhumle.
Det meste gikk ganske bra, men noen hendelser underveis tyder på at jeg ikke hadde bryggeformen inne:
- overkok med maltrøret på plass - mye kliss
- startet kjøling med varmtvann - temp gikk noe ned i starten, men stoppet opp...
- lekk kone etter 20 liter - medførte litt styr da gjæren allerede var pitchet
Uansett tror jeg resultatet ble bra - de viktige prosessene gikk strålende!
Konen i skapet |
Måtte også forsterke risten/hyllen under konen. Vekten av 60l vørter samt egenvekten på konen må tas alvorlig.
Ellers koblet jeg opp en STC-1000 som tok over styringen av kompressoren fra original-PID'en som nå kun viser temperaturen inne i skapet. Temperatursensoren til STC-1000 sitter i en thermowell på konen og skapet styres derav etter innstilt temperatur for gjæringen i selve vørteren. Etterhvert skal jeg koble opp varme i bunnen av skapet og selvfølgelig moterere alt permanent.
Satt meg i en stol forran skapet, drakk kaffe, og fulgte med på hvordan skapet jobbet - dritgøy og skikkelig bryggeporno!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar