Fornøyd brygger etter ny rekord |
Nøkkelen var først og fremst en rask utmesk og skylling, som også skal være bra for resultatet med mindre uttrekk av garvestoffer fra skallet. Utbyttet på 82% er jo også meget bra, noe som tilsier at det ikke er noe særlig å hente på å bruke lang tid i denne fasen.
Tapping med god lufting |
- Fyll vanntanken (80l) og start oppvarming på kvelden/morgenen (evt med tidsur på kontakten).
- Start innmesking med å pumpe varmtvannet over i kjelen og tilsett/juster med vann/gassbrenneren til rett mesketemperatur
- Fyll vanntanken igjen og bruk samtidig induksjonsplaten for å rekke å varme nok vann på 78g til skyllingen
På denne måten går vi nesten rett på meskingen fra morgenen av eller etter jobb. Denne gangen brukte vi faktisk 1,5t før innmeskingen startet, så her er det mye tid å spare! En annen fordel er at noe av energiforbruket flyttes fra gass til strøm, som jo er både billigere og mer miljøvennlig :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar