søndag 22. november 2009

Brygging av Original Plzeň

Målet er en pils fra Plzeň i Czech Republic, som er stedet hvor pilsen stammer fra. Vi gjør flere tilpassinger i forhold til tidligere lagerøl. Lagergjæren er av typen flytende tjekkisk, humlen er hel saaz-blomst i humleposer og utmeskingen er raskere, dvs vi kommer raskere opp i 80 grader i meskesylinderen.

Her har vi damebesøk og spiser vi Anne Line's hjemmelagde pizza. Digg :-)

Vi treffer veldig godt på innmeskingen med 73 grader som ender opp på 66 grader. Utbyttet blir historisk høye 80%! Dette resulterer i at kokekarret blir helt fult (133 liter!) og ølet blir litt sterkere enn vi hadde siktet på. Vi ligger i grenselandet mellom pils og export.

Hele humleblomster i humleposer var helt topp. Lite rusk i vørteren og god kontroll på IBU'en. Vi bruker hele 500g da alfasyren kun er 2,8. Etter anbefaling fra "Designing great beers" tilsetter vi humlen i 4 omganger.

Vørteren blir veldig gul og blakk (melkeaktig). Litt merkelig, men smaken er god med lett humlebitterhet. Denne har vi tro på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar