søndag 23. august 2009

Brygging av Belgisk Dobbel

På morgenkvisten var vi veldig i tvil. Skulle vi sette i gang eller vente. "Activator" posen med Belgisk gjær blåste seg ikke opp som den skulle og det var lite fart i gjærstarteren. Vi konsulterte mentor Magne og besluttet å kjøre på. Plan B er å spe på med en annen ale-gjær hvis det ikke tar av.



Som vanlig ble det vafler og kaffe under veis. Fint med slike tradisjoner!

Bryggeprosessen gikk som smurt. Særlig var vi fornøyd med utmeskingen hvor vi sirkulerte utenfor maltsylinderen inntil vi hadde 80 grader.

Resultatet ble 88 liter vørter som var overraskende mørk og rødlig.
Spesielt med dette brygget:
1. ingen smakshumle og en lav IBU på kun 15
2. 8,4% kandisukker
3. bruk av rosiner
4. masse spesialmalt (8 kg!), men ingen sjokolademalt
5. kald annengangsgjæring i 2 uker
6. vannjustering med 20ml kalk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar