fredag 29. mai 2009

søndag 10. mai 2009

Tapping av BGRIS

Da er Bert Grant's Russian Imperial Stout tapet på flaske (45 stk) og etiketter er limt på. Smakte litt og dette var bitre og kraftige saker! Men bak all humlebitterhetenen var det en god smak av lakris og kaffe. Vi får se om noen måneder (eller år...) om det blir bra.

Har bestilt noen bøker på amazon.com (us):
Radical Brewing: Recipes, Tales and World-Altering Meditations in a Glass
Brew Like a Monk: Trappist, Abbey, and Strong Belgian Ales and How to Brew Them
Clone Brews: Homebrew Recipes for 150 Commercial Beers
På ønskelisten:
Designing Great Beers: The Ultimate Guide to Brewing Classic Beer Styles

Gleder meg!

søndag 3. mai 2009

Bryggingen av Bert Grant's Imperial Stout

Vi starter med 90 liter vann, men dette viser seg å være litt for lite med så mye malt (28,5 liter) og etterfyller derfor til 100 liter.
Erfaringen med mesketemperatur kalkulatoren er god og vi treffer bra på 50 grader. Stegmesking (til 65 grader) er alltid en utfordring. Det er nesten umulig å få til dette uten å sile varm vørter opp i meskesylinderen under oppvarmingen. Problemet med siling er at ensymene tynnes ut i meskesylinderen, men dette viser seg å ikke bli et problem. Vi ender på en utnyttelse på hele 78%!
Etter oppskriften skulle vi hatt en OG på 71-74, men stopper på 90 ;-) 250g honning for ta noe av skylden, men med en farge som motorolje og en alkohol som ender på ca 9% samt en IBU på 86 så er dette et skikkelig værstingbrygg som kan brukes til meditering.
En fin søndag i "beer heaven"!

fredag 1. mai 2009

Planlagt brygging av Imperial Stout

Da er planene lagt for brygging av Bert Grant's Imperial Stout søndag 3/5. Nok et "all grain" klonebrygg fra boken "Clone Brews" som går under kategorien "Russian Imperial Stout".

Her er noen linker
http://www.beerhunter.com/documents/19133-001575.html
http://www.beerlabels.com/labels/labels.pl/955/bert-grants-imperial-stout.html
http://sublimespot.com/beer/bert_grant.htm
http://www.beerscribe.com/impstout.html

Commercial Description:
A truly Imperial stout with a touch of honey for smoothness, the flavor impact of a strong espresso, and a high final gravity.