søndag 22. mai 2011

Brygging av B#32 APA

Da det ikke ble Whiskyfestival i Tønsberg på Lars og Rolf hadde "fri" så brygget vi en American Pale Ale i Solveien i stedet. Vi måtte være ferdig til kl 18 og Anne Line var VELDIG bekymret for at Rolf ikke skulle rekke å hente henne! Kanskje hun har dårlige erfaringer... men denne gangen går det bra.

Før vi starter på det bryggetekniske så var det en høydare at Inger handlet inn sushi til lunch! Viktig med skikkelig mat til en krevende arbeidsøkt.

Vi benyttet en tidligere oppskrift på pale ale, men kjørte eget humleskjema med Simcoe og Citra. Det ble Maris Otter som hovedmalt, Caraamber som karamellmalt i tillegg til litt hvetemalt.
Panisk ringing etter kvern resulterer i mye styr for Magne og Roger. Skikkelig flaut!

Før vi starter finner Lars et grønt belegg på kobberet til RIMS'en og blir betenkt. Rolf er jo en hyggelig kar og går med på å kjøre brygget som i "gamle dager". Uansett  skal vise seg å passe godt denne gangen da vi under meskingen kunne dra å kjøpe gass og hente gjær hos Nøgne. Tore er god å ha når planleggingsfasen blir så kort :) Vi får gjær fra en Citra IPA og pitcher med 2 ikea-øser pr gjæringskar. Tror det var mer humle enn gjær!

Termometeret funker dårlig og skal leveres tilbake. Hater ting som ikke funker, men sprittermometeret svikter aldri!

Utbyttet på 92% uten RIMS er helt utrolig. En av årsakene er nok malingen da jeg fant veldig få hele korn samtidig som hylsene var hele. Ellers har vi ofte hatt godt utbytte med Maris Otter. Kornene er mer "porøse" enn Weyermann.

Har aldri sett vørteren så klar. Registrerte at det var store proteinflak under kokingen. Dette tyder vistnok på riktig PH i mesken, men vi tror også malten spiller en rolle. Magne sin vannjusteringskalkulator er helt konge!

Resultatet smakte riktig så godt og vi har stor tro på resultatet. Mulig det blir tørrhumling med Citra.