lørdag 17. oktober 2009

Laugsmøte hos Magne

Per Inge ankommer miljøvennlig med nyanskaffet og nyskrudd elektrisk sykkel. Vi var veldig imponert over kraft og hastighet!
Kanskje en litt småskummel farkost nattestid...

Vi var 5 personer. Magne som vert, Johan-Emil, Allan, Per Inge og Lars Gunnar. Rolf var opptatt med nyanskaffet seilbåt. I vår generøsitet viste vi stor forståelse for denne prioriteringen! Roger kunne ikke komme pga jobb i nordsjøen.


Det var mange øltyper kombinert med nydelig hjemmelaget meksikansk mat. Forretten var "sopa de tortilla", en suppe med kyllingkraft og masse tilbehør som ble tilsatt av hver enkelt. Vi startet med de lettere øltypene som Pale Ale fra Magne, Wit fra Per Inge og Kølsch og Blondie fra H&H Nanobrygg. Til sterk mat var dette fine kombinasjoner. Allan kliner til med en supersterk Saisonvariant med karve og maltekstrakt på 9% som ble behandlet med stor respekt....

Hovedretten var "tostadas de pollo". Velding artig og spennende for oss som ikke er vant til denne type eksotisk kost. Ved å selv dosere 2 forskjellige salsa'er kunne man velge hvor sterk maten skulle bli. Tilbehøret ellers var ikke sterkt krydret.

Diskusjonen gikk høyt og lavt med emner som "ettergjæring på fat", karbonering, desifisering, mesking, gjærtyper og erfaringer knyttet til dette.

Her er Allan med eget fat. Dette var årets juleøl. Ellers testet vi Stout, porter og juleøl i flere årganger. Det mest spesielle var saison med røykwiskey fra skottland og juleøl med noe mye krydder, spesielt nellik og ingefær.

Det blir alltid god stemning når øl-interesserte samles!

Neste møte blir hos Lars Gunnar, hvis ikke Per Inge kommer i forkjøpet med en lutefiskaften!

mandag 12. oktober 2009

Her er 15 gode mikroøl

Testen fra dn.no finner du her.